Witaj Gościu, zaloguj się lub zarejestruj.
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Opinia - Akcja przyjdz zapal znicz  (Przeczytany 878 razy)
Mader
Nowy użytkownik
*

« : Kwiecień 17, 2010, 07:42:30 »

Musze napisać o dzisiejszej akcji.
Pomysł mi się bardzo podobał.
Ale wykonanie tej akcji to porostu szkoda gadać.
Przybyłem o 19.45 już sporo zniczy było zapalonych a dochodzący zapalali kolejne ( start miał być o 20 )
Organizatorzy w pięknych odblaskowych kamizelkach byli zajęci dyskusjami miedzy sobą bądź znajomymi spotkaniami na miejscu zbiórki. Nie wspomnę o tym iż nie było informacji czy będzie modlitwa oraz minuta ciszy ( wiele osób obok mnie nie wiedziało nic , i po zapaleniu znicza udali się do domu).
Ja twardo wytrwałem do 20.20 jako ze nie było żadnych informacji udałem się do domu.

Organizacja była beznadziejna. Nie wspomnę o atmosferze jaka powinna być. A nie było żadnej , spęd by pogadać zapalić lampkę
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2010, 08:11:23 wysłane przez Marki » Zapisane
Weronika
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 17, 2010, 08:21:52 »

Niestety muszę się zgodzić z przedmówcą, zero zorganizowania, trochę to przykre biorąc pod uwagę charakter tej akcji.
lech
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 18, 2010, 02:29:16 »

musze sie nie zgodzić , uważam ze pomysł byl dobry wykonanie tez bylo dobre
Mader
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 18, 2010, 08:28:15 »

musze sie nie zgodzić , uważam ze pomysł byl dobry wykonanie tez bylo dobre

chyba byliśmy w 2 innych miejscach
ciekawe czy ktoś z organizatorów się wypowie
bukieto
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 18, 2010, 09:50:01 »

Sobotnia akcja miała na celu uczczenie pamięci ofiar katastrofy w Smoleńsku poprzez zapalenie i ustawienie zniczy, co tez zostało napisane na plakatach oraz w Internecie. Założenia akcji, przy ogromnym udziale mieszkańców Marek zostały wykonane. Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy przybyli.
Podana została godzina oraz miejsce planowanego rozpoczęcia, jednak jak się okazało, niektórzy przybyli parę minut wcześniej i rozpoczęli zapalanie i ustawianie zniczy, nie tylko w miejscu uzgodnionym z Policją. Cieszy zarówno spontaniczność mieszkańców, jak również pamięć o poległych.

Smutno, że dla Państwa był to jedynie "spęd by zapalić lampkę" i "pogadać ze znajomymi".
Smutno, że z pomysłami o "minucie ciszy" czy też "modlitwy" odezwali się Państwo już po akcji, mając pretensje do innych.
Smutno, że z sugestiami lub pytaniami nie zwrócili się Państwo do osób w "pięknych odblaskowych kamizelkach".

Mimo wszystko cieszymy się z tak licznego uczestnictwa w sobotniej akcji.

P.S. Zapraszamy do uczestnictwa, organizacji i wspierania swoimi pomysłami zarówno Towarzystwo Przyjaciół Marek, jak i Grupę Marki 2020.
Mader
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 19, 2010, 12:01:21 »

Podana została godzina oraz miejsce planowanego rozpoczęcia, jednak jak się okazało, niektórzy przybyli parę minut wcześniej i rozpoczęli zapalanie i ustawianie zniczy

Nie parę tylko co najmniej 15 jak ja przyszedłem na miejsce była już duża grupa.
Jak coś się organizuje należało by przyjść dużo wcześniej i dopilnować
Smutno, że dla Państwa był to jedynie "spęd by zapalić lampkę" i "pogadać ze znajomymi".

Tak jak wspomniałem zero organizacji , czuł Pan tam jakaś atmosferę Co?

Smutno, że z pomysłami o "minucie ciszy" czy też "modlitwy" odezwali się Państwo już po akcji, mając pretensje do innych.

Nie jestem organizatorem tego pomysłu , jeżeli coś sie organizuje warto wcześniej pomyśleć , bo plakaty przygotować i rozwiesić to najmniejszy problem
Smutno, że z sugestiami lub pytaniami nie zwrócili się Państwo do osób w "pięknych odblaskowych kamizelkach"..

Byli tak zajęci ze aż szkoda było przeszkadzać. Moje pytania czy sugestie by coś pomogły nie, bo nie było organizacji i tego się czepiam
Maciej
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 19, 2010, 04:19:21 »

Ja zaproszenie odczytałem tak jak było napisane „przyjdź przynieś i zapal znicz”. Nic więcej. Przybyliśmy z rodziną, zapaliliśmy lampki i pochyliliśmy się nad ofiarami smoleńskiej tragedii, tak jak i inni obecni. W ten sposób każdy z nas zapalając znicz dawał znak solidarności z Tymi, którzy cierpią teraz najbardziej. Moim zdaniem cel akcji był taki i w pełni został osiągnięty. Pamiętajmy o Tych, których dziś brak.
Mader
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 19, 2010, 08:16:06 »

ja nie polemizuje nad celem a wykonaniem , cel szczytny wykonanie już pisałem .
równie dobrze akcja mogla by być "przyjdź przynieś  i zapal znicz i idź do domu "
pisalem powyzej iz uwazam ze powina byc chociaz minuta ciszy , bo tak wygladalo to jak spęd ( a mlodzi ludzie pojawili sie pogadac )
Maciej
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 20, 2010, 08:17:51 »

Miałem ochotę na małą złośliwość ale się powstrzymam, tylko przytoczę jeszcze raz zdanie z plakatu „Przyjdź, przynieś i zapal znicz” – KONIEC, reszta w Twojej głowie i sercu. Moim zdaniem napisane było wyraźnie co mamy zrobić i jaki jest cel akcji, po prostu zapalić znicze a płonące ogniki miały być symbolem oddania pamięci ofiarom. Kto chciał mógł chwilę pomyśleć, kto inny pomodlić się, wszystko zależało od nas samych. Oddanie hołdu minutą ciszy wiązałoby się z przyjściem wszystkich o jednej godzinie a wiemy, że do punktualnych nie należymy i było to niemożliwe. Czepiać można się zawsze, tylko czy warto? Proponuję w przyszłości, oczywiście przy innej okazji (oby taka jak ta nigdy się nie powtórzyła) wykazać się własną inicjatywą i zorganizować lepiej. Myślę, że temat jest zakończony, ale warto by było przeprosić organizatorów za tak nieprzyjemne słowa i podziękować za inicjatywę, serce i czas. Ja w imieniu własnym i innych mieszkańców Marek właśnie to czynię!
Mader
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #9 : Kwiecień 21, 2010, 06:10:08 »

Drogi Macieju , pisz proszę śmiało
A ja powtórzę sie znowu : przyszedlem zapaliłem znicz, pomodlilem sie ale i tak dla mnie nie bylo organizacji. Moze i masz racje bylo by klopotliwe bo organizator nawet nie mial jak by przekazac ze bedzie minuta ciszy ( powini sobie megafona kupić ). Twoje argumenty ze moglem sie wykazać własna inicjatywa, jest trochę nietrafiony, skoro ktoś ogranizuje taka akcje i jak by ona byla robiona na szybko powinien POMYŚLEĆ.

Ciekaw jestem czy Bukieto odniesie sie do mojej wypowiedzi.
Info
Administrator
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 21, 2010, 10:46:01 »

Ja nie byłbym taki krytyczny, bylem na akcji. Podejrzewam ze akcja to była potrzeba serca i dlatego organizacyjnie mogło być słabiej. Ale to nie ma znaczenia liczy się ze mieszkańcy Marek tak tłumnie przybyli.
Mader
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 28, 2010, 12:12:20 »

Widać autor wątku o akcji się nie odniósł ale coż moze moje gderanie sprawi ze przy kolejnej akcji ktos usiadzie i pomyśli Uśmiech
ania24
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #12 : Lipiec 18, 2010, 10:45:08 »

Racja!
Marki2704
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #13 : Grudzień 10, 2010, 01:09:59 »

...
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj